Compacte crosstrainer: De beste kleine crosstrainers

Het feit dat je thuis niet veel ruimte hebt, is geen reden om niet te sporten. Ook met een beperkte ruimte zou je een fitnesstoestel kunnen plaatsen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een compacte crosstrainer? Een ideaal apparaat voor in de kleine ruimte!

Graag stellen we jou voor aan onze top 3 kleine crosstrainers. Lees snel verder en vind de beste koop!

De 3 beste kleine compacte crosstrainers

Wat is nou klein en compact? Dat is een zeer goede vraag waar ook wij niet zomaar antwoord op kunnen geven.

De drie toestellen die ik hier heb geselecteerd, zijn in mijn ogen voldoende compact, vergeleken met andere toestellen op de markt.

Ik zal steeds proberen om de afmetingen te vermelden, zodat je voor jezelf kunt uitmaken of het toestel voldoende klein is.

Voor je een toestel gaat bestellen, kijk zeker nog eens op de aankooppagina of de afmetingen correct zijn; je weet per slot van rekening nooit zeker of er zich een foutje heeft voorgedaan.

Laten we nou maar snel kijken naar de top 3.

1. Kettler Optima 100 Crosstrainer

Kettler Optima 100 Crosstrainer Compact

De eerste compacte crosstrainer op onze lijst is er een van het merk Kettler. Voor mensen die eerder al aan fitness hebben gedaan, is dat waarschijnlijk geen onbekend merk.

Had jij er nog nooit van gehoord? Geen zorgen, dan zal je het nu leren kennen. Kettler heeft een goede naam wat betreft de algemene kwaliteit van zijn toestellen.

Zo is ook de Kettler Optima 100 gemaakt van hoogwaardige materialen, om op die manier de levensduur zo hoog mogelijk te krijgen.

Aan zijn gewicht, dat maar liefst 52 kilogram bedraagt, zie je meteen dat de materialen best zwaar zijn. Bovendien mag het toestel worden gebruikt door personen tot 110 kilogram, dus stevig is het ook.

Met deze Optima 100 compacte crosstrainer, wil Kettler ervoor zorgen dat iedere sporter in staat is om zijn eigen training te bepalen. Niet al te veel gedoe dus, maar een basic toestel dat werkt naar behoren.

Het toestel beschikt over 8 standen waarmee je de weerstand kunt aanpassen. Hoe lager de weerstand, des te makkelijker het sporten gaat. Hoe hoger de weerstand, des te lastiger het zal worden.

Ook kan je allerlei trainingen uitvoeren op basis van de tijdsduur, het aantal calorieën of de afgelegde afstand. Zoals je ziet, is het vrij eenvoudig, maar het apparaat heeft voor de meeste mensen alles wat ze nodig hebben.

Dit maakt dat deze compacte crosstrainer heel erg makkelijk te gebruiken is. Eigenlijk kun je bijna niet missen, maar ook de handleiding is duidelijk en gestructureerd opgesteld.

De vraag van vandaag is natuurlijk hoe klein deze crosstrainer eigenlijk is. 115 x 62 x 160 cm zijn de afmetingen van de Kettler Optima 100 crosstrainer.

Zoals eerder al gezegd, is dit klein ten opzichte van soortgelijke toestellen. Jij moet bepalen of dit voldoende compact is voor in jouw woning en of deze crosstrainer ook over de functionaliteiten beschikt waar jij naar op zoek bent.

Voor meer informatie en de uitgebreide specificaties, raad ik je zeker aan om de aankooppagina eens te bekijken.




2. Hammer Cross Stepper

Hammer Cross Stepper crosstrainer

Het tweede toestel op onze lijst is echt iets speciaals. Dit compacte fitnessapparaat is namelijk niet alleen een crosstrainer, maar een mix tussen een crosstrainer en een stepper.

Nog meer ruimte bespaard dus, want je plaatst eigenlijk twee toestellen op de plaats van één. Ik zal al meteen met de deur in huis vallen en je de afmetingen van dit apparaat meegeven.

Met zijn afmetingen van 108 x 50 x 154 cm, neemt hij duidelijk niet meer plaats in dan het vorige toestel dat we hebben besproken. Interessant, zou je toch denken.

Dat dit apparaat een twee-in-één is, wil niet zeggen dat je het als twee afzonderlijke apparaten kunt gebruiken. Tijdens het sporten maak je eerder een beweging die tussen de twee in zit.

Op die manier train je niet alleen de spieren die je zou trainen met een crosstrainer work-out. Dit maakt het toestel voor velen zeker interessant. Het is gewoon ook een keer wat anders dan de standaard crosstrainer.

Hammer is in Nederland misschien iets minder gekend bij het brede publiek, maar wat de kwaliteit betreft moeten ze in geen geval onderdoen voor de andere merken.

Zo weegt dit fitnessapparaat op zichzelf maar liefst 38 kilogram en is het geschikt voor personen tot 130 kilogram.

Wat ik zelf zo leuk vind aan dit apparaat, zijn de trainingen die je erop kunt uitvoeren. Door de positie van het vliegwiel bijvoorbeeld, is het toestel zeer geschikt voor intervaltrainingen.

Dit is een bepaald type training waar heel wat sporters voor kiezen om hun conditie te verbeteren. Daarnaast behoort ook trainen met behulp van apps tot de mogelijkheden.

Je hoeft ze niet te gebruiken, maar het zou dus wel kunnen. Weet wel dat sommige trainingsapps extra kosten met zich meebrengen.

Het is dus zeker de moeite waard om wat meer onderzoek te doen naar deze compacte Hammer Cross Stepper.




3. VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer

VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer

De laatste kleine crosstrainer op onze lijst, is meteen ook de goedkoopste. Het is een toestel van het merk VirtuFit, dat bij veel Nederlanders zeker bekend in de oren zou moeten klinken.

VirtuFit staat gekend om zijn toestellen af te leveren met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Als je dit apparaat koopt tegen een lage prijs, weet je ook dat je minder functionaliteiten zult kunnen verwachten dan bij de duurdere toestellen. Toch is het daarom op zich geen minderwaardig toestel.

Deze crosstrainer met zijn afmetingen van 105 x 60 x 160 cm, weegt slechts 26 kilogram. Dat is niet veel, zou je kunnen denken. Toch is het toestel volgens de aankooppagina geschikt voor mensen tot 115 kilogram.

Bovendien is het ook niet zo slecht dat deze crosstrainer zo licht is. Op die manier kan je hem namelijk ook heel makkelijk aan de kant plaatsen na het sporten. Dat is nog eens ruimte bespaard!

Als ik je zeg dat deze crosstrainer beschikt over maar liefst 16 weerstandsniveaus en niet minder dan 21 trainingsprogramma’s, dan ben je waarschijnlijk een beetje verbaasd.

Ik geef toe, ikzelf was toch een beetje verbaasd. Voor zo’n lage prijs, toch zoveel trainingsmogelijkheden? Zoals ik reeds zei, staat VirtuFit wel degelijk gekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding van zijn toestellen.

Op het display kan je uiteraard de verschillende belangrijke trainingsgegevens terugvinden.

Is het niets voor jou om deze gegevens van minuut tot minuut op te volgen, omdat dit demotiverend werkt? Dan kun je ook jouw smartphone in de houder plaatsen en daarop een film afspelen.

Als kers op de taart, is dit toestel ook nog voorzien van een houder voor je drinkfles – zeer handig.




Waarom een compacte crosstrainer?

Een compacte of kleine crosstrainer heeft grotendeels dezelfde functionaliteiten als een groot model. Uiteraard kunnen fabrikanten er niet alle functies in verwerken, maar dit verschilt per toestel.

Natuurlijk is het zo dat de merken tegen elkaar op concurreren om zoveel mogelijk in een toestel te stoppen. Klanten hebben dat namelijk het liefste.

Daarom kun je tegenwoordig al heel wat kleine crosstrainers kopen, die niet moeten onderdoen voor sommige grote modellen.

Wel is het zo, dat de echte professionele crosstrainers bijna altijd veel ruimte in beslag nemen. Deze zul je dus nauwelijks in het klein tegenkomen.

Het compact maken van een crosstrainer is geen makkelijke opgave. Dit komt doordat de crosstrainer behoorlijk stevig moet zijn.

Sporters komen er namelijk met hun hele gewicht bovenop te staan. Dat maakt natuurlijk dat de steunen voldoende ver uit elkaar moeten staan om op die manier het gewicht te verdelen.

Als je online gaat kijken, dan zal je in de meeste gevallen meerdere maten van de crosstrainer terugvinden. Meestal staat de oppervlakte van het grondvlak vermeld. Dit is de plaats die het toestel rechtstreeks inneemt op de vloer, via zijn voetsteunen.

Dit zegt echter nog niet alles over de totale grootte van het apparaat. Sommige crosstrainers steken bijvoorbeeld in de hoogte nog wat uit. Daarom is het steeds belangrijk om te kijken naar de totale afmetingen.

Wat er ook vaak gedaan wordt, is de maten van de crosstrainer in de doos weergeven. Dit kan erg handig zijn als je het apparaat zelf moet ophalen. Indien je het thuis laat leveren kun je deze maat echter negeren.

Tenzij jij jouw crosstrainer natuurlijk ongemonteerd in de doos wil laten zitten als decoratiestuk.

Voor wie is een compacte crosstrainer geschikt?

Waarom zou je kiezen voor een compacte crosstrainer? Voor wie is zo’n apparaat nou eigenlijk echt de moeite?

We weten uiteraard dat de compacte crosstrainers voornamelijk zijn ontworpen om niet veel ruimte in beslag te nemen. Dat wil natuurlijk wel zeggen dat er niet altijd evenveel functies kunnen opzitten als bij een groot toestel.

Ik zou persoonlijk dus enkel en alleen kiezen voor een compacte crosstrainer, als ik de ruimte niet had voor een grotere variant.

Weet echter wel dat dit geheel persoonlijk is. Het hangt ook af van de trainingsmogelijkheden waar je naar op zoek bent.

Doordat een compacter toestel over het algemeen wat minder functies heeft, is het vaak ook een stuk goedkoper. Daarom zou je ook een kleine crosstrainer kunnen nemen om de prijs te drukken.

Tot slot wil ik nog even benadrukken, dat de meeste compacte crosstrainers vooral geschikt zijn voor beginners.

Het hangt er natuurlijk nog steeds van af wat je compact noemt en uiteraard zijn er altijd wel enkele uitzonderingen op de regel.

Sporten op een crosstrainer is natuurlijk iets heel specifieks. Het kan net zo goed zijn dat je liever een andere work-out zou doen. Dan is het misschien zaak om ook eens te kijken naar een compacte loopband, een compacte hometrainer, een mini stepper of zelfs een compacte roeitrainer. Tegenwoordig is er al heel wat te verkrijgen.

Conclusie

Indien je op zoek bent naar een compacte crosstrainer, dan zal je al snel merken dat er heel wat toestellen op de markt zijn.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, maar we hopen dat onze top 3 je kan helpen om een geschikte kleine crosstrainer te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Voordat je effectief tot een aankoop zou overgaan, is het wel belangrijk om eerst je eigen onderzoek te doen.

Kijk goed welke functies er al dan niet op het apparaat zitten en kijk of de afmetingen die op de aankooppagina staan, voldoende klein zijn voor jouw huis. Op die manier zal je zeker iets vinden dat bij je past. Ook een goede tip is om voor een crosstrainer die inklapbaar is te kiezen.

Eerst en vooral wil ik je nog veel succes wensen met je zoektocht en tot slot wens ik je alvast heel veel plezier met je eerste training op je nieuwe apparaat.

Wil jij direct overgaan tot de aankoop van een kleine, compacte crosstrainer? Bekijk dan direct het aanbod bij onderstaande winkels:

Plaats een reactie