Ben je op zoek naar een goedkope loopband die ook nog eens van prima kwaliteit is? Dan ben je bij het goede artikel uitgekomen.
Hier vind je hoe je een loopband goedkoop kunt kopen en waar je op moet letten. Verder krijg je handige tips voor bij het kopen van een goedkope loopband en je krijgt de beste aanbiedingen te zien.
4x goedkope loopband die het kopen waard is
Bij een goedkope loopband is het misschien verleidelijk om alleen maar naar de prijs te kijken. Dat is logisch, omdat je namelijk graag de goedkoopste wilt hebben.
Toch zijn er nog meer belangrijke zaken als het gaat om een goedkope loopband. De kwaliteit moet ook goed zijn. Van deze 4 loopbanden weet je zeker dat ze én goedkoop én kwalitatief goed zijn.
1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i
Met een prijs van 400 euro is de Totally Foldable TR-50i van VirtuFit een prima betaalbare loopband.
Dit is een zeer compact model. Ideaal voor als je niet veel ruimte in je woning hebt. Verder is deze loopband gemaakt voor beginners. En je huisgenoten en buren hebben weinig last van deze loopband.
De motor van de Totally Foldable TR-50i is namelijk erg stil en het dempingssysteem van het loopvlak is prima in orde. Behalve dat het een compacte loopband is, kan je dit model ook inklappen.
Nauwelijks geluid, nauwelijks ruimte, en een zeer vriendelijke prijs. Dat is heel in het kort de VirtuFit Totally Foldable TR-50i. Een prima goedkope loopband.
2. Senz Sports M1000
Het opvallende aan de M1000 van Senz Sports is dat dit je nergens aan merkt dat dit een goedkope loopband is. En dan toch zo goedkoop met een prijs van iets meer dan 400 euro.
Behalve de lage prijs biedt deze loopband diverse trainingsprogramma´s, een modern display en een groot loopoppervlak.
Je kunt op deze loopband rennen met een snelheid tussen 1 en 13 kilometer per uur.
In het loopoppervlak zit een zesvoudige flexdemping. Je gewrichten worden daardoor uitstekend beschermd en het geluid wordt tot een minimum beperkt. Dit is een goedkope loopband van uitstekende kwaliteit.
3. Tunturi Cardio Fit T10
Ben je een beginnende hardloper en zoek je een goede loopband voor thuis voor een prima prijs? Dan is de Cardio Fit T10 van Tunturi een goede kandidaat.
De demping van het loopoppervlak is goed, en je kunt op deze loopband zowel hardlopen als wandelen.
En de prijs? Die is laag, en met een kleine 400 euro vergelijkbaar met de prijs van de andere loopbanden in deze lijst.
Wil je nog een ander voordeel van deze loopband weten? Omdat het loopoppervlak licht omhoog staat, komt het heel dicht in de buurt van een loopband met helling.
4. Domyos W100
Deze loopband zonder motor is de goedkoopste van het stel. De Domyos W100 beweegt als jij in beweging bent.
Je kunt dus zelf bepalen hoe hard of zacht je loopt. Deze loopband heeft geen trainingsprogramma’s of andere extraatjes. Het is puur de loopband.
Meer mag je ook niet verwachten voor deze prijs. De Domyos W100 kost net iets meer dan 200 euro. Dat is natuurlijk een (bijna belachelijk) laag bedrag voor een loopband.
Ideaal voor als je eens wilt kijken of een loopband iets voor jou is. Als het je bevalt, kan je daarna altijd nog iets meer uitgeven.
Waarom kiezen voor een goedkope loopband?
Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een goedkope loopband. Je kan deze allemaal op een grote berg gooien onder de noemer ‘geld’, maar er zijn genoeg goede argumenten om niet te veel uit te geven aan een nieuwe loopband.
Stel dat je maar 1 keer per week, of misschien nog minder, van de loopband gebruikt wilt maken, dan is het zonde om veel geld uit te geven. Dan kan je beter voor een model van enkele honderden euro’s kiezen.
De kwaliteit van een goedkope loopband is goed, voor deze prijs. Er zijn kwalitatief veel betere loopbanden te koop. Maar als je liever wat minder uitgeeft aan een loopband, zijn dit goede opties. Met wat trainingsprogramma’s en een loopoppervlak kan je natuurlijk prima trainen.
Het kan natuurlijk dat je iedere eurocent moet omdraaien. Dan zou het niet slim zijn om duizend euro aan een nieuwe loopband uit te geven, terwijl je voor 300 euro ook een prima apparaat hebt.
En je moet het geld ook willen uitgeven. Vergelijk het met een nieuwe auto. Als je genoeg geld hebt om een auto van een ton te kopen, hoef je dat nog niet te doen.
Aandachtspunten bij een goedkope loopband
Behalve de prijs zijn er meer belangrijke zaken om op te letten bij een goedkope loopband. Je kunt namelijk wel een loopband van enkele honderden euro’s kopen. Als deze niet goed functioneert, heb je er niks aan.
Het is goed om deze aandachtspunten van een goedkope loopband te onthouden.
Maximale snelheid
De maximale snelheid bij de meeste loopbanden in deze lijst is 12 of 13 kilometer per uur. Dit is een prima snelheid voor als je op een recreatieve manier wilt trainen.
Als je echter fanatiek wilt trainen en wedstrijden loopt, dan heb je aan deze snelheid niet genoeg. Om dit op te lossen kan je voor een goedkope loopband zonder motor kiezen.
Trainingsprogramma’s
Bij een goedkope loopband kan je niet meteen verwachten dat er talloze geavanceerde trainingsprogramma’s kunnen worden gevolgd. Toch kan je met sommige trainers je lol op.
De Jet 1 van Focus Fitness en de Senz Sports M1000 bijvoorbeeld bieden je 36 trainingsprogramma’s aan. Zo kan je op een gevarieerde manier trainen.
Type loopband
Nog niet genoemd in dit artikel, maar wel belangrijk. Welk soort loopband wil je? Een compacte loopband of een inklapbare loopband?
Je kunt ook kiezen voor een elektrische loopband of een loopband zonder motor. Er zijn dus genoeg mogelijkheden.
Gewicht
Bij een goedkope loopband wordt er ander materiaal gebruikt dan bij duurdere types. Het totale gewicht van de loopband is belangrijk voor de stabiliteit.
Nu zegt het totale gewicht ook niet alles, omdat lichte materialen een prima kwaliteit kunnen hebben. En het maximaal belastbaar gewicht is ook een belangrijke.
Als dit tot 100 kilogram gaat en je weegt er 110, dan gaat het niet werken.
Display en hartslagfunctie
Het zou mooi meegenomen zijn als de loopband die je goedkoop hebt aangeschaft, nog allerlei leuke extra’s voor je in petto heeft.
Het display is altijd belangrijk. Hoe meer gegevens je daarop kunt zien, hoe beter. En voor het uitvoeren van serieuze trainingen is hartslagmeting wel zo handig.
Meestal kun je geen hartslagband koppelen met de loopband. Hartslag via sensoren op de armsteun is een stuk realistischer.
Tips voor het kopen van een goedkope loopband
Om een goedkope loopband te vinden, zal je soms goed je best moeten doen. Deze modellen zijn populair, wat natuurlijk niet echt vreemd is.
Goede kwaliteit en een lage prijs is immers zo de deur uit. Daardoor kan het best gebeuren dat de goedkope loopband waar je op zit te azen, al door iemand anders gekocht is.
Er zijn nog wel wat andere manieren om een loopband goedkoop aan te kunnen schaffen.
Zo kan je ervoor kiezen om een loopband te kopen die in de showroom van een winkel heeft gestaan. Dit geeft je de kans om voor een duurder model te kiezen, maar omdat deze al eens getest is door anderen en de loopband uit de showroom komt, gaat er een flink percentage van het bedrag af.
Verder is een tweedehands loopband ook helemaal geen gek idee. Dit kan een gok zijn, maar tweedehands geeft je wel de mogelijkheid om een kwalitatief goede loopband voor een lagere prijs te kopen.
Tot slot kun je wachten tot de Black Friday Deals om een goedkope loopband te scoren.
Nieuw altijd beter
Een showroommodel of een tweedehands loopband kan dus prima zijn, maar een nieuwe loopband is altijd beter.
Je hebt in dit artikel gezien dat de prijzen van een goedkope loopband dermate laag liggen, dat het nauwelijks de moeite is om niet voor een nieuwe te kiezen.
Je kunt het ook zien als een opstapje naar een wat duurdere loopband. Na een jaar meerdere keren per week lopen, heb je die paar honderd euro er meer dan uit.
Loopband aanbiedingen
Een goedkope loopband is natuurlijk al mooi voor je portemonnee. Je kunt zelfs voor de goedkoopste loopband gaan.
Regelmatig zijn er mooie aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Je zult zien dat de loopbanden een nog vriendelijkere prijs krijgen.
Mijn naam is Daan en ik ben een grote sport- en fitnessliefhebber. Naast dat ik zelf graag train, vind ik het leuk om anderen hiermee te helpen. Dankzij mijn ervaring als personal trainer en voedingsdeskundige kan ik jou voorzien van de juiste informatie.