Squats zijn goed voor je, zeker voor je billen en beenspieren. Maar hoeveel squats per dag zorgt voor het beste resultaat? Dat lees je in dit artikel.
Ook lees je hoe dagelijkse squats je bilspieren laten groeien. Tenslotte lees je meer over een goede voorbereiding op een dag squatten.
Zo kun jij met een gerust hart aan de slag met squats!
Hoeveel squats per dag doen voor het beste resultaat?
Hoeveel squats het beste resultaat geven ligt er allereerst aan hoe je de squats uitvoert. Ben je van plan om zware squats te doen? Dan kun je het beste een squatrek kopen en om de dag squat oefeningen doen.
Als je squats doet met lichaamsgewicht kun je dit eventueel dagelijks doen. Hierbij gebruik je je benen en billen namelijk niet voor 100%. Je lichaam heeft dan genoeg tijd om te herstellen. Pas wel op voor overbelasting.
Vind je het lastig om je motivatie te behouden, of wil je gewoon graag uitgedaagd worden met squatten? Probeer dan eens een squat challenge.
Dit zijn vaak schema’s van 30 dagen waarbij je iedere dag squats moet doen. Je begint met een laag aantal herhalingen en eindigt met bijvoorbeeld 50 squats. Motiverend én uitdagend!
Hoeveel squats per dag voor dikke billen?
De vraag over het vergroten van je billen is veelvoorkomend, maar heeft geen doorsnee antwoord. Je kunt namelijk niet precies aangeven hoeveel squats je dagelijks moet doen voor dikkere billen.
De meeste experts raden aan om maximaal 3 keer per week te squatten. Om grotere billen te kweken hebben je bilspieren namelijk ook rustdagen nodig. Zorg er daarom voor dat je na een dag squatten minimaal een dag rust houdt.
Vaak wordt het maximaal aantal trainingen per week zelfs gezien als 2 keer. Dit geldt vooral wanneer je squats doet met zwaar gewicht. Daarnaast wil je je overige spieren ook trainen om een gebalanceerd lichaam te creëren.
Squats of crosstrainer voor je billen?
Je kunt je billen ook trainen op cardioapparaten zoals de crosstrainer. Maar hoe effectief is de crosstrainer voor je billen? En zijn squats beter voor je billen dan crosstrainer oefeningen?
In principe is het antwoord heel simpel. Voor echt goede billen moet je squatten. De crosstrainer vergroot je billen namelijk een stuk minder effectief.
De juiste voorbereiding en uitvoering
Om je benen en billen zo goed mogelijk te trainen is een goede voorbereiding nodig. Op die manier voorkom je blessures en train je optimaal.
Hieronder lees je hoe je jezelf optimaal voorbereidt op een squat oefening.
Goede kleding
Bij een goede voorbereiding hoort het dragen van de juiste kleding. Squatproof leggings zijn een goed voorbeeld van kleding die comfortabel is om in te squatten.
Hiernaast zijn goede schoenen ook erg belangrijk. Je wilt gebruik maken van sportschoenen die stabiel op de grond staan. Zo kun je zware squat oefeningen doen zonder dat je bijvoorbeeld wegglijdt. Dit verkleint dus de kans op blessures.
De warming up
Ook is een goede warming up belangrijk. In het geval van squats kun je bijvoorbeeld eerst een stukje lopen. Zo zijn je bil- en beenspieren optimaal opgewarmd voor de intensieve squat oefeningen.
Goed eten
Tenslotte is goed eten voor en na je training belangrijk. Proteïnerijk voedsel zorgt bijvoorbeeld voor een beter en sneller herstel. Ook groeien je spieren beter en sneller dankzij eiwitten.
Wil jij 3 keer per week kunnen squatten? Dan moet je dus veel eiwitten binnenkrijgen om je herstel soepel te laten verlopen.
Uitvoering
Een juiste uitvoering van de squat is erg belangrijk. Niet alleen om blessures te voorkomen, maar ook om het beste resultaat te behalen. Bekijk hieronder de korte video voor een juiste squat uitvoering:
Hoeveel squats kan ik per dag doen? Conclusie
Om grotere benen en billen te kweken zijn squats dus erg effectief. Echter hoef je voor goede resultaten niet dagelijks te squatten.
Sterker nog, rustperiodes tussen de squat oefeningen zijn juist effectief. Probeer dus een maximum van 3 keer per week aan te houden. Zorg er ook voor dat je altijd een dag rust houdt tussen twee squat momenten.
Lees hierna: Zó krijg je grotere billen
Mijn naam is Daan en ik ben een grote sport- en fitnessliefhebber. Naast dat ik zelf graag train, vind ik het leuk om anderen hiermee te helpen. Dankzij mijn ervaring als personal trainer en voedingsdeskundige kan ik jou voorzien van de juiste informatie.