Ben je op zoek naar een goede inklapbare crosstrainer voor thuis? Dan ben je hier op de juiste pagina aangekomen.
Dit artikel helpt jou om snel de beste opvouwbare crosstrainer te vinden.
We beginnen hieronder direct met het beste aanbod. Tot slot vind je een handige koopgids. Zo weet je exact waarop je moet letten bij het kopen van een inklapbare crosstrainer.
De 3 beste inklapbare crosstrainers
Ik zal je direct voorstellen aan de 3 beste opvouwbare crosstrainers. Vergelijk deze crosstrainers gauw en maak de beste keus!
1. Kettler Optima 600
We beginnen onze top 3 meteen met een fantastische crosstrainer, die de harten van veel thuissporters sneller zal doen slaan.
Voor velen is het een droom om deze Kettler Optima 600 ooit in de thuis fitness te kunnen plaatsen. Het is zo’n goede crosstrainer, maar jammer genoeg is hij echt niet goedkoop.
In wat ik verder zal bespreken over deze opvouwbare crosstrainer, zullen we alles los zien van de prijs. Het apparaat is namelijk zo uitgebreid dat hij volgens mij zijn prijs wel waard is.
Alles hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke budget. Hoeveel heb je over voor zo’n toestel?
Deze Kettler crosstrainer weegt zelf 79 kilogram, waarvan 22 kilogram toebehoort aan het vliegwiel.
Dat geeft voor mij aan dat de crosstrainer is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Van zo’n crosstrainer zou je dan ook verwachten dat hij lang meegaat.
De Optima 600 is belastbaar tot 150 kilogram. Dat maakt natuurlijk dat deze opvouwbare crosstrainer geschikt is voor een groot publiek. Je kunt hem gebruiken om je conditie te trainen, maar evengoed om af te vallen.
Deze crosstrainer wordt beschreven als een toestel voor semiprofessioneel gebruik. Dat wil zeggen dat het apparaat aardig wat trainingsmogelijkheden bevat.
Op het toestel zelf zitten 10 trainingsprogramma’s. Dat lijkt misschien niet heel erg veel, maar je kunt het apparaat via bluetooth ook nog verbinden met je smartphone.
Daardoor gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Voor de precieze mogelijkheden of eventuele extra kosten van bepaalde apps, kan je beter op de aankooppagina terecht.
Deze crosstrainer werd volgens mij speciaal ontwikkeld voor de geoefende thuissporter.
Voor een beginner is het toestel waarschijnlijk net iets te duur, aangezien je misschien nog niet zeker weet of je er wel voldoende gebruik van zult maken.
2. Kettler Omnium 500
Op de tweede plaats staat de Kettler Omnium 500. Ja, je ziet het goed: Kettler heeft niet alleen de eerste plaats weten in te palmen, maar ook nog eens de tweede.
Deze opvouwbare crosstrainer weegt 75 kilogram. In dit geval behoort er 18 kilogram toe aan het vliegwiel. Dat is net iets minder dan de vorige, maar het vliegwiel zorgt nog steeds voor een zeer natuurlijk gevoel.
Het belastbare vermogen van deze crosstrainer is trouwens net zo hoog als dat van de Optima 600, namelijk 150 kilogram.
Dat geeft opnieuw aan dat men gebruik heeft gemaakt van kwalitatieve materialen, die uiterst stevig zouden moeten zijn.
Verder lopen trouwens ook de trainingsmogelijkheden vrij gelijk. Wat ik zelf zo fijn vind aan deze opvouwbare crosstrainers, is dat ze makkelijk te gebruiken zijn.
Op het display vind je de belangrijkste gegevens steeds overzichtelijk terug. Bovendien kan je via de trainingscomputer de weerstand en de programma’s aansturen.
Net als de andere inklapbare Kettler crosstrainer, beschikt ook deze over 10 programma’s.
Welk van de twee toestellen je best kunt nemen, hangt dus vooral af van je eigen voorkeur.
Bij het ene betaal je een stukje meer, maar heb je wel een zwaarder vliegwiel. Sommigen vinden dat echter niet nodig. In dat geval kies je best voor deze Omnium 500.
Een ander opvallend verschil, wat voor sommigen interessant kan zijn, is de positie van het vliegwiel. Bij deze Omnium 500 crosstrainer zit dat vooraan, terwijl dat bij de Optima 600 achteraan zit.
3. NordicTrack SE7i
De derde crosstrainer op het lijstje is er een van het merk NordicTrack. Voor mij klinkt dit merk zeer bekend, maar ik weet uit ervaring dat nog niet iedereen ervan gehoord heeft.
NordicTrack maakt nochtans al langer een breed assortiment aan fitnessapparaten. De reden dat ze misschien minder bekend zijn dan bijvoorbeeld een VirtuFit, is omdat ze vooral toestellen bouwen uit het betere segment.
Ze werken gewoon in een andere prijsklasse dan de doorsnee merken die iedereen (op zijn minst) van naam kent.
Dat betekent echter niet dat deze SE7i minder interessant zou zijn. Aangezien ik hem op de derde plaats heb gezet, ben ik echt wel overtuigd van zijn kwaliteiten.
Het toestel zelf weegt maar liefst 92 kilogram. Dat is nog een stuk meer dan de apparaten die ik eerder heb besproken. Dat zou dus moeten zorgen voor meer stabiliteit.
Aan de andere kant zien we wel dat het vliegwiel van deze crosstrainer slechts 8 kilogram weegt. Dat is wel een enorm verschil en dat is ook meteen de reden dat ik dit toestel op de derde plaats zet.
Nog een belangrijk punt is dat deze crosstrainer belastbaar is tot 145 kilogram. Dat vind ik zelf wel een beetje raar, aangezien het meer weegt dan de vorige.
Nu klinkt het wel alsof ik vrij negatief ben over dit apparaat, maar dat is helemaal niet het geval. Deze crosstrainer heeft namelijk nog andere troeven.
Zo beschikt hij bijvoorbeeld over maar liefst 24 trainingsprogramma’s. Dat zijn er wel al meteen heel wat meer dan de 10 ingebouwde programma’s van de andere toestellen.
Bovendien kan je op deze inklapbare crosstrainer ook de helling instellen. Je kunt die aanpassen binnen een range van 0 tot 10 graden.
Deze crosstrainer laat je bovendien ook toe om te trainen met IFIT. Dit is een leuke en optionele coaching functie, die gedurende een korte periode gratis kan worden uitgetest.
De aanbiedingen hiervan kunnen wel eens wisselen, dus ik raad je zeker aan om de info op de aankooppagina te verifiëren. Enkel die informatie kan als correct worden beschouwd.
Waarom een inklapbare crosstrainer?
Een crosstrainer bestaat uit twee delen. In het onderste gedeelte dat evenwijdig met de vloer ligt, zit de meeste mechaniek verwerkt. Het verticale gedeelte bevat de trainingscomputer en de armsteunen.
Bij een inklapbare crosstrainer, is het normaal gesproken het verticale gedeelte dat kan opvouwen. Je kunt dit opklappen tot aan het horizontale gedeelte, zodat het plat en compact kan worden weggezet.
Het grootste voordeel van een inklapbare crosstrainer, is natuurlijk dat hij minder plaats inneemt dan de gewone toestellen. Daar tegenover staat wel een hoger prijskaartje.
Je betaalt niet zozeer meer voor de vouwbare uitvoering, maar deze optie wordt wel enkel verwerkt in de betere toestellen.
Het zou waarschijnlijk niet rendabel zijn om ook goedkopere crosstrainers een inklapbare functie te geven.
Relevante artikelen:
Waarop moet je letten bij het kopen van een opvouwbare crosstrainer?
Nu je een idee hebt van welke toestellen er zoal te koop zijn, is het tijd om te ontdekken waarop je moet letten bij het kopen van een inklapbare crosstrainer.
We behandelen hieronder de belangrijkste zaken. Zo krijg je direct een idee waar te beginnen.
Kwaliteit en stabiliteit
Aangezien je met jouw hele gewicht op de crosstrainer komt te staan, krijgt die best wel wat te verduren. Het is daarom belangrijk dat je kijkt naar het maximaal belastbare gewicht.
Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de algemene kwaliteit en de stabiliteit de het apparaat. Een crosstrainer opvouwbaar maken is één ding, maar de stevigheid mag er niet onder leiden.
Om dit te controleren, kan je bijvoorbeeld kijken naar de afstand tussen de poten. Deze moeten voldoende ver uit elkaar staan om genoeg stabiliteit te kunnen leveren.
Daarnaast moet ook het gewicht van het apparaat voldoende hoog zijn. Hoe meer kracht er wordt uitgeoefend op de grond, des te stabieler de crosstrainer zou moeten staan.
Ook de algemene kwaliteit hangt trouwens samen met dit gewicht. Een zwaardere crosstrainer betekent normaal gezien dat er zwaardere, dus stevigere materialen zijn gebruikt bij de productie.
Bovendien zorgt een zwaarder vliegwiel ook nog eens voor meer trainingscomfort.
Gebruiksgemak
Een crosstrainer inklapbaar maken kan erg handig zijn, maar het gebruiksgemak moet dan wel voldoende hoog zijn.
Je moet de crosstrainer snel kunnen inklappen wanneer je deze wenst te gebruiken.
In de meeste gevallen zit dat wel goed, want anders laten de bedrijven deze functie er liever uit. Toch kan het nooit kwaad om dit te controleren.
Ook wil je dat de trainingscomputer makkelijk te bedienen is. Een gebruiksvriendelijke interface is daarvoor zeker een vereiste.
Een semiprofessionele crosstrainer kan voor beginners bijvoorbeeld wat ingewikkelder lijken. Er zitten namelijk zoveel functies op, dat je er in het begin niet zo goed wijs uit raakt.
Op zich is dat geen probleem, maar probeer dan vooraf eens te zien of je alles kunt afleiden uit de handleiding. Een duidelijke handleiding is dan ook een grote pré. Daarom geven wij de voorkeur aan crosstrainers van een Nederlands merk.
Trainingsmogelijkheden
Tot slot moet je zeker ook rekening houden met de trainingsmogelijkheden. Vaak geldt: hoe meer mogelijkheden, hoe duurder het toestel.
Dat is echter niet altijd het geval. Soms hebben goedkopere toestellen bijvoorbeeld meer programma’s, maar zijn ze gewoon minder gevarieerd.
Bepaal daarom vooraf wat jou belangrijk lijkt. Heb je graag een groot aantal trainingsprogramma’s? Ga daar dan ook actief naar op zoek.
Ook is het zo dat sommige crosstrainers compatibel zijn met een smartphone of tablet. Via bluetooth kun je dan een connectie maken met je mobiele apparaat.
Afhankelijk van welke crosstrainer je hebt, biedt dat extra mogelijkheden. Soms kan je via een app de trainingscomputer besturen, maar soms biedt de app zelfs extra toepassingen.
Bij sommige merken is het zo dat je via de app grafische gegevens over je trainingsprestaties kunt opvragen. Of je kunt zelfs virtueel trainen.
Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden zeer divers. Bedenk dus vooraf waar jij belang aan hecht.
Voor wie is een inklapbare crosstrainer geschikt?
Het klinkt waarschijnlijk vrij logisch, maar een inklapbare crosstrainer is voornamelijk bedoeld voor mensen die niet de ruimte hebben voor een gewone crosstrainer.
Door de bovenzijde in te klappen, kan je jouw apparaat namelijk veel compacter opbergen.
Aan de andere kant, moet je wel over een vrij groot budget beschikken. Zoals ik eerder al zei, zijn opvouwbare crosstrainers over het algemeen niet de goedkoopste toestellen.
Vraag jezelf dus ook af of je zo’n bedrag over hebt voor je fitnesstoestel.
Conclusie
Opklapbare crosstrainers bestaan in verschillende maten en soorten. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kan je onze top 3 gebruiken om jezelf een weg te banen door deze moeilijke markt.
Aan de andere kant hoop ik dat onze koopgids je op weg helpt om de beste keuze te maken.
Voor je effectief overgaat tot een aankoop, raad ik je aan om zeker de uitgebreide specificaties van het toestel nog eens door te nemen op de aankooppagina. Op die manier vermijd je misverstanden en weet je precies wat je koopt.
Wil jij direct de beste inklapbare crosstrainers bekijken? Klik dan op de knop hieronder en ontdek het beste aanbod van dit moment:
Je hebt opvouwbare crosstrainers vanaf enkele honderden euro’s. Echter zijn deze vaak van mindere kwaliteit. Een goed en betrouwbaar model kost vaak minimaal zo’n 500 euro.
Een opvouwbare crosstrainer kun je bij meerdere winkels kopen. Wij onderzochten het aanbod van alle verkooppunten en selecteerden de beste voor jou. Hier bekijk je het beste aanbod.
Mijn naam is Daan en ik ben een grote sport- en fitnessliefhebber. Naast dat ik zelf graag train, vind ik het leuk om anderen hiermee te helpen. Dankzij mijn ervaring als personal trainer en voedingsdeskundige kan ik jou voorzien van de juiste informatie.