Top 4 knee sleeves / knee wraps voor crossfit & powerliften

De kans is behoorlijk groot dat je na het lezen van dit artikel nooit meer de fitnesszaal binnenstapt voor een sessie crossfit of powerliften zonder knee sleeves.

Ze maken het trainen namelijk comfortabeler, en knee sleeves en knee wraps zijn ook nog eens goed voor je knieën.

Er zit wel verschil tussen deze twee. Dat wordt allemaal uitgelegd in dit artikel, en je weet straks ook wat de beste knee sleeves en knee wraps zijn.

De beste knee sleeves & knee wraps vergeleken

In je zoektocht naar de beste knee sleeves en knee wraps moet je naar behoorlijk wat zaken kijken.

Het materiaal en met name de juiste maat zijn erg belangrijk. Dit zijn de 4 beste knee sleeves en wraps die je kunt kopen.

1. Best geteste knee sleeves – Zeuz knee sleeves

Zeuz Premium Knie Brace

De Zeuz premium knee sleeve is een elastische knee sleeve die het kniegewricht de broodnodige ondersteuning biedt.

Deze knee sleeve is gemaakt van geweven elastisch nylon. Dit materiaal ademt en beschikt over een antislip.

Zeuz knee sleeves zijn vooral bedoeld voor tijdens het sporten, maar je kunt de knee sleeves ook een hele dag dragen.

Deze knee sleeves zijn multifunctioneel. Dit zijn knee sleeves voor crossfit, squat, maar ook op het gebied van powerlifting en gewichtheffen hebben de Zeuz knee sleeves hun waarde bewezen.

Ze zijn 7 millimeter dik. De knee sleeves kunnen in de wasmachine gewassen worden, op maximaal 30 graden.

Voordelen:

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Voorzien van antislip
  • Te gebruiken voor crossfit én powerlifting

Nadelen:

  • Niet te gebruiken bij sporten zoals hardlopen en fietsen




2. Best geteste knee wraps – Gorilla Wear knee wraps

Gorilla Wear Knee Wrap

Voor de beste knee wraps moet je bij Gorilla Wear zijn.

Deze wraps kunnen gebruikt worden bij allerlei sporten en oefeningen waarbij veel kracht komt kijken. Dan kun je in eerste instantie denken aan gewichtheffen en powerlifting, maar bijvoorbeeld ook aan squats.

De knee wraps van Gorilla Wear hebben een breedte van 8 centimeter en zijn beschikbaar in een lengte van 2 meter of 2,5 meter.

Je kunt de wraps dus meerdere malen om je been wikkelen voor de optimale ondersteuning. Ze zijn voorzien van een klittenbandsluiting. De knee wraps passen op elke knie. 

Voordelen:

  • Makkelijk te gebruiken
  • Multifunctioneel
  • Uitstekende stabiliteit en stevigheid

Nadelen:

  • Klittenbandsluiting niet voor iedereen ideaal




3. Beste knee sleeves voor CrossFit – Reeva knee sleeves

Reeva Knee Sleeves

Dankzij de dikte van 5 millimeter zijn de Reeva knee sleeves de beste keuze voor CrossFit.

Knee sleeves voor crossfit moeten namelijk allround zijn, en dat zijn deze sleeves zeker. Ze bieden veel ondersteuning, maar zijn ook flexibel, waardoor je knieën voldoende bewegingsvrijheid hebben.

Als je in de sportschool om je heen kijkt, zie je zeker andere Crossfitters met de Reeva knee sleeves sporten.

De knee sleeves bieden je steun en warmte. Dat laatste is goed voor je spieren. Ze worden flexibeler, waardoor je minder kans op blessures hebt.

De lengte van de knee sleeves is 20 centimeter. Daardoor weet je zeker dat ze niet afzakken tijdens de training. De kwaliteit van deze knee sleeves is top.

Voordelen:

  • Zeer allround
  • Stevig én flexibel
  • Lange levensduur

Nadelen:

  • Niet de goedkoopste knee sleeves




4. Beste knee sleeves voor squat – Thor Athletics knee sleeves

Thor Athletics Knee Sleeves

De beste knee sleeves voor squats zijn van Thor Athletics. Ze hebben een dikte van 7 millimeter. Je knieën bewegen tijdens de squats net dat stukje soepeler als je deze knee sleeves draagt.

Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Dankzij de elastische rand zitten de knee sleeves als gegoten.

Ze zijn gemaakt van Neopreen. Dit is zeer elastisch en tegelijkertijd oersterk. Dit zorgt ervoor dat de compressie van deze knee sleeves erg goed is.

Je moet er bij de Thor Athletics knee sleeves wel rekening mee houden dat ze in het begin (te) strak zitten. Dit is na 2 trainingen voorbij. 

Voordelen

  • Beste sleeves voor squat
  • Neopreen van 7 millimeter dik
  • Elastische rand

Nadelen:

  • Niet te gebruiken in het dagelijks leven




Knee Sleeves vs Wraps: Welke kiezen?

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om de keuze tussen knee sleeves of knee wraps te maken.

Als je voornamelijk aan gewichtheffen of powerlifting doet, kies je voor knee wraps. Knee wraps zijn in feite grote elastische banden die strak om de knie worden gewikkeld. Bij het omhoog komen tijdens het gewichtheffen, heb je met de goede techniek profijt van de knee wraps.

Knee sleeves bieden compressie, stabiliteit en ondersteuning. Ze worden veel gebruikt bij Crossfit, maar ook door fietsers en hardlopers. Je ziet ze ook wel bij gewichtheffers, maar voor de echt zware squats kan je beter knee wraps gebruiken.

Knee braces zijn iets totaal anders. Deze gebruik je als je een blessure hebt opgelopen en nog aan het herstellen bent. Knee sleeves en knee wraps dienen juist om blessures te voorkomen.

Waarom knee sleeves of wraps gebruiken?

Knee sleeves ondersteuning

Je kon het hierboven al lezen. Een knie sleeve of wrap gebruik je voornamelijk om blessures te voorkomen. Zowel tijdens het sporten als in de toekomst.

Als je zwaar tilt, krijgt je knie en in het bijzonder je knieschijf het zwaar te verduren. Door knee sleeves te gebruiken train je een stuk veiliger.

De compressie zorgt er bovendien voor dat je kniegewrichten eerder warm zijn en ook langer warm blijven. Dit heeft tot gevolg dat je soepeler kunt bewegen en minder snel blessures oploopt.

De compressie veroorzaakt een verbeterde bloedsomloop in en rond je knieën.

Misschien heb je weleens naar krachtsporten zoals gewichtheffen en powerlifting op televisie gekeken. Er is geen enkele atleet die zonder knee sleeves of knee wraps in de arena verschijnt. Dat zegt genoeg.

Wanneer je nog niet echt veel ervaring hebt met krachttraining, wordt het gebruik van knee sleeves of knee wraps afgeraden. Je kunt je beter concentreren op sterker worden. Als je een behoorlijk stuk gevorderd bent, kan je knee sleeves of knee wraps gaan gebruiken.

Hoe gebruik je knie wraps of sleeves?

Knee sleeves aantrekken

Het gebruik van knie wraps of sleeves is verre van ingewikkeld. Voor sommigen is het enige lastige om de juiste maat te bepalen. Maar ook dit is heel eenvoudig.

Je meet de omtrek van je kniegewricht en van je kuit. Als je kuit meer dan vier centimeter groter is dan je kniegewricht, heb je een maat groter nodig dan staat aangeven.

Het aantrekken werkt als volgt. Je duwt de sleeve binnenstebuiten en trekt deze over je voet tot halverwege je scheenbeen omhoog. De onderkant van de sleeve trek je vervolgens vanaf je enkel omhoog tot over je knie.

Knee sleeves horen strak te zitten. Het moet alleen geen pijn doen.

Knee wraps wikkel je om je knie heen. Hier zijn verschillende technieken voor. Het is persoonlijk wat prettig voor jou is. Het belangrijkste is dat de knee wraps goed strak zitten.

Knee sleeves en wraps zijn prima te gebruiken in combinatie met wrist wraps. Zo kan je nog meer kracht zetten bij je oefeningen.

Bij welke oefeningen gebruiken?

Knee sleeves en vooral knee wraps gebruik je bij zware krachtoefeningen. Gewichtheffen en powerlifting, met de echt zware gewichten.

Nogmaals, als je net begint met krachttraining kan je het beste nog even wachten met deze hulpmiddelen.

Het mooie van knee sleeves is dat deze bij vrijwel alle oefeningen te gebruiken zijn. Dit geldt niet voor elke knee sleeve, zoals je in dit toplijstje hebt gezien, maar wel voor de meeste.

Bedoeld voor krachttraining, maar ook nuttig tijdens het wandelen, hardlopen en fietsen. Ze zorgen voor extra steun en compressie.

Knee wraps zijn specifiek gemaakt voor de zwaarste trainingen. Dankzij de elastische banden kan je meer gewicht omhoog krijgen.

Tijdens andere sporten kan je beter knee sleeves gebruiken, dan heb je niks aan knee wraps. Die zitten dan alleen maar in de weg.