De 5 beste Zwift spinningfietsen voor virtual spinning

Ben jij een fanatieke spinner of fietser? En zoek je naar een nieuwe uitdaging? Dan kan een spinningfiets met Zwift voor jou dé oplossing bieden.

De beste Zwift spinning bike vinden is makkelijker dan het lijkt. Zeker met behulp van dit artikel. Wij helpen je namelijk direct goed op weg.

Hieronder vergelijken we de 5 allerbeste Zwift spinningbikes. En tot slot krijg je nog belangrijke extra info en tips mee.

Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke zaken overslaat. Veel leesplezier!

Beste spinningfietsen met Zwift vergeleken

Hieronder kom je te weten welke 5 Zwift spinningfietsen volgens ons tot de beste van de markt behoren. Wij hebben veel spinningfietsen vergeleken op basis van verschillende factoren.

Houd er echter rekening mee dat jouw voorkeuren mogelijk afwijken van de onze. Doe daarom ook je eigen onderzoek voordat je een spinningbike met Zwift in huis haalt. Echter komen de onderstaande modellen veruit het beste uit de test op basis van de belangrijkste eigenschappen:

  1. Bowflex C7 Indoor Cycle
  2. Zycle Smart ZBike Spinningfiets
  3. Schwinn 800IC (voorheen IC8) Indoor Cycle
  4. VirtuFit Etappe 2.0i
  5. Tunturi Competence S40

1. Bowflex C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 Indoor Cycle Spinningfiets

De eerste spinningfiets met Zwift op ons lijstje, is de Bowflex C7 Indoor Cycle. Mocht je al eerder op ons website hebben gesurft, dan komt dit toestel je vast niet onbekend voor.

De Bowflex spinningbike is namelijk een van onze favoriete toestellen, omwille van zijn fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Laat ons eerst eens kijken naar het design van deze spinningbike. De Bowflex C7 ziet er stoer uit dankzij zijn strakke lijnen. Bovendien zorgen ook de rode accenten mee voor dat coole uitzicht.

Wat sommigen iets minder vinden, design-technisch gesproken, is het scherm bovenaan. Ik geef toe dat het qua design zeker geen meerwaarde heeft.

Maar het scherm levert wel degelijk een meerwaarde wanneer we gaan kijken naar het gebruik van dit apparaat.

Via het scherm kan je namelijk al jouw prestaties in het oog houden. Ook kan je de gegevens veel makkelijker bestuderen dan met een eenvoudige trainingscomputer.

Hoewel we daar dus zeker fan van zijn, draait het daar in dit artikel niet om. Nu zijn we op zoek naar de beste Zwift spinningfiets.

Naast het scherm, kan je deze spinningfiets ook verbinden met je smartphone via bluetooth. Dat stelt je in staat om deze spinningbike te gebruiken met verschillende trainingsapps.

Op het moment van schrijven wordt Zwift zeker ondersteund. Dit valt te lezen op de aankooppagina, maar voor je aankoop kun je dit best steeds even controleren. Hetzelfde geldt voor de compatibiliteit met mobiele apparaten.

Deze Bowflex spinningbike is zeker niet van de goedkoopste, maar je krijgt er wel heel wat voor terug.

Het apparaat is heel stevig en het weegt zelf dan ook 79 kilogram. Daarmee heeft het tevens een belastbaar gewicht van 147 kilo.

Wat het gebruik betreft, is dit een heel eenvoudig toestel. Er zitten heel wat weerstanden op, maar verder is er niet veel aan. In feite zou iedereen ermee overweg moeten kunnen.




2. Zycle Smart ZBike Spinningfiets

Zycle Smart ZBike Spinningfiets Zwift

Ik moet eerlijk zeggen dat ook wij nog niet gehoord hadden van een Zycle Smart spinningfiets. Toen we dit artikel online tegenkwamen, waren we echter wel heel snel enthousiast.

We hebben wat meer research gedaan en we zijn tot de conclusie gekomen dat deze Zycle Smart ZBike niet mag ontbreken in ons lijstje van Zwift spinningfietsen.

Wat het design betreft, ziet dit toestel er vrij eenvoudig uit. Zeker in vergelijking met de Bowflex, is deze Zycle spinningbike veel gewoner.

Op zich maakt dat voor de meeste mensen niet zo heel veel uit, maar het is maar dat je het weet.

De Zycle Zwift spinningfiets heeft een eigen gewicht van 50 kilogram en daarmee een belastbaar vermogen tot 120 kilogram. Dat is een stukje minder dan de vorige.

Wil dat dan zeggen dat de materialen van mindere kwaliteit zijn? Wel, we moeten het antwoord een beetje nuanceren. Op zich zijn beide spinningfietsen heel erg stevig.

Wel is het belangrijk om je aan de gebruikersvoorschriften te houden. Weeg je dicht tegen de 120 kilogram? Dan is het misschien beter om wat reserve in te bouwen en voor het zwaardere apparaat te kiezen. Anders is er geen probleem.

Ook in het gebruik is deze Zwift spinningfiets heel aangenaam. Vrij uniek aan deze spinningbike, is dat je de weerstand kunt verstellen aan het stuur.

Daarvoor heeft men het apparaat namelijk van kleine knoppen voorzien zodat je snel kunt schakelen. Dit geeft ook een zeer realistisch gevoel tijdens het sporten.

Wat de prijs van deze Zwift spinningfiets betreft, is dat vergelijkbaar met deze van de Bowflex. Het is eigenlijk een middenklasse spinningbike voor thuis.




3. Schwinn 800IC (voorheen IC8) Indoor Cycle

Schwinn 800IC Indoor Cycle Spinningfiets

Deze Zwift spinningfiets, de Schwinn 800IC (voorheen IC8 genoemd) is in vergelijking met de vorige toestellen, net een stukje goedkoper.

Omdat hij beter betaalbaar is voor thuis, terwijl hij toch zeer kwalitatief is, vonden we dat hij niet kon ontbreken in onze lijst. Lees maar snel verder om hem helemaal te ontdekken.

Laten we zoals bij de andere spinningfietsen maar beginnen met het design. Voor mij persoonlijk heeft deze Schwinn 800IC bepaalde elementen van de twee andere bikes.

Zo lijkt hij stoerder dankzij de rode kleur, net als de Bowflex spinningbike. Aan de andere kant lijkt hij dan weer dun, net zoals de Zycle Smart. Een combinatie van twee werelden dus.

Een goedkopere spinningfiets met Zwift, wat kan je daarvan verwachten? Om te beginnen weegt dit apparaat 48 kilogram en heeft de spinningfiets een belastbaar vermogen tot 150 kilogram.

Voor zo’n lichte fiets is 150 kilo al best een hele prestatie. We zien twee mogelijkheden hoe Schwinn dit zo heeft gekregen.

Ze hebben waarschijnlijk gekozen voor lichtere materialen met eenzelfde stevigheid. Daarnaast lijkt het voetstuk ook breder te zijn, waardoor de bike iets steviger staat.

Via het kleine display zie je makkelijk en snel hoe jouw training verloopt. De belangrijkste gegevens komen er zo op tevoorschijn.

Ik ben ervan overtuigd dat veel beginners genoeg hebben aan deze Zwift spinningbike. Qua prijs is hij een heel stuk betaalbaarder en toch heeft het toestel een brede waaier aan mogelijkheden.

Ik raad je zeker aan om zelf eens op de aankooppagina een kijkje te nemen. Zo krijg je ook meteen een uitgebreide lijst van specificaties te zien.




4. VirtuFit Etappe 2.0i

virtufit etappe 2.0i de fiets

De VirtuFit Etappe 2.0i is een prachtige spinningfiets, speciaal gemaakt voor enthousiaste thuissporters.

Je kunt deze fiets eenvoudig koppelen met handige training-apps, zoals Zwift en Fitshow. Daarnaast kun je tevens trainen op basis van de voorgeprogrammeerde programma’s of zelf je weerstand instellen dankzij de 24 versnellingen.

Ben je op zoek naar een stevige, elegante spinningfiets die in elk interieur mooi staat? Dan zit je met dit apparaat helemaal goed.

De fiets oogt én is namelijk enorm sterk en stabiel, met een belastbaar gewicht tot 140 kilogram.

Een aantal van de belangrijkste kenmerken van de Etappe 2.0i:

  • Verstelbaar met L-Bolts
  • 3-Delige crank en SPD DUO pedalen
  • Multi grip stuur met coating en elleboogpads
  • Hartslaggestuurd trainen en meer trainingsopties
  • 13 trainingsprogramma’s




5. Tunturi Competence S40

tunturi competence s40 spinningfiets

Ga voor de ultieme uitdaging met deze robuuste fiets met stevig frame en een groot en zwaar vliegwiel. Deze spinningbike zorgt ervoor dat virtueel fietsen een feestje wordt!

Het zadel en het stuur van deze goede spinningfiets stel je zowel verticaal als horizontaal in. De pedalen zijn voorzien van voetriemen. En dankzij de bidonhouder hoeft je niet meer bang te zijn dat je niet gehydrateerd blijft.

Via de handsensoren of de draadloze hartslag ontvanger houd jij bovendien gemakkelijk je hartslag bij, zodat je zeker weet dat je niet over je eigen grenzen gaat

Volg daarnaast eenvoudig je tijd, snelheid en afstand, en tevens het aantal verbruikte calorieën.

Deze indoorfiets heeft een roterende massa van 17 kilogram, waardoor je steeds voldoende vermogen ontwikkelt. Kies uit de 32 weerstandsniveaus of volg één van de 12 beschikbare programma’s.

Wat wil je nog meer?




Wat is een spinningfiets met Zwift?

Spinningbike met Zwift scherm

Een spinningfiets kennen de meesten onder ons wel. Sommigen noemen het de geavanceerde versie van een hometrainer.

De spinningfiets wordt namelijk vooral gebruikt door meer geoefende sporters. De reden is heel eenvoudig: een spinningfiets heeft veel eigenschappen die een racefiets ook heeft.

Daardoor is het een ideaal trainingstoestel voor professionelen en semi-professionelen.

Wie een spinningfiets voor thuis koopt, begint zich na een tijd misschien te vervelen. In vergelijking met buiten fietsen, is indoor sporten natuurlijk vrij eentonig.

Buiten kom je voorbij allerlei mooie landschappen, terwijl je binnen steeds tussen diezelfde muren zit.

Daarom zou je kunnen kiezen voor een spinningbike met Zwift. Net als bij een loopband met Zwift, kun je op die manier een stukje van buiten naar binnen brengen.

Zwift is namelijk een interactieve trainingsapplicatie, waarin verschillende virtuele routes verwerkt zitten. Je kunt die routes individueel afleggen als training, maar je kunt ook een competitie houden met andere spelers die van Zwift gebruikmaken.

De mogelijkheden zijn groots, en dat is natuurlijk niet voor niets. Om Zwift te kunnen gebruiken met je spinningfiets, moet die ten eerste compatibel zijn met het programma.

Aangezien je Zwift kunt installeren op een smartphone of tablet, moet je spinningfiets ook met deze apparaten verbonden kunnen worden.

Deze connectie loopt over het algemeen via bluetooth. Tot slot zul je ook nog een betalend abonnement moeten afsluiten, maar voor meer info verwijs ik je naar Zwift zelf.

Wat voor spinning apps zijn er nog meer?

Zwift is een zeer leuke toepassing, die door veel gebruikers wordt geapprecieerd. Zoals je echter wel kunt raden, is Zwift niet de enige aanbieder van dergelijke virtuele systemen en spinningapps.

Andere populaire spinning apps zijn Kinomap en Console+. Ook deze apps bieden de gebruiker een interactieve ervaring die spel en training samenbrengen.

Het doel van deze interactieve apps, is om je training nog leuker te maken. Ze zorgen ervoor dat je je veel minder snel gaat vervelen tijdens het indoor sporten.

Zijn apps zoals Zwift gratis?

Wel is het belangrijk om te weten dat de meeste van deze apps niet gratis zijn. In bijna alle gevallen zul je een abonnement moeten afsluiten om de services te kunnen gebruiken.

Soms is het zo dat er een basisversie van de app is die je wel gratis kunt gebruiken, maar dat je meer geavanceerde opties wel zult moeten bijbetalen. Let dus steeds op de kostprijs voor je iets aanschaft.

Zijn Zwift spinfietsen ook compatibel met andere apps?

Ook nog belangrijk om te weten, is dat niet elke Zwift spinningbike automatisch ook compatibel is met andere spinningapps. Het toestel moet daar op de juiste manier voor geprogrammeerd zijn.

Bovendien is het ook zo, dat bepaalde fitnessapparatuur merken hun eigen apps hebben ontwikkeld. Deze apps werken dan ook alleen maar via hun eigen toestellen.

Zonde, zou je misschien denken, maar er is helaas niets aan te doen.

Voor wie is een spinningfiets met Zwift geschikt?

Spinningfietsen met Zwift training

Aangezien we weten dat een Zwift spinningfiets een vrij hoog prijskaartje heeft, zijn we ervan overtuigd dat deze toestellen voornamelijk geschikt zijn voor echte sportieve gebruikers.

Ben je nog maar aan het uitproberen of sport wel echt fijn lijkt? Dan is het misschien beter om nog wat naar de sportschool te gaan trainen. Het is namelijk best een grote investering.

Bovendien is de spinningbike met Zwift volgens ons voornamelijk geschikt voor mensen die oprecht bezig zijn met wielrennen.

Wil je gewoon thuis kunnen fietsen? Dan is een hometrainer misschien ook al een goede keuze voor jou. Het is een afweging die je zelf zult moeten maken.

Conclusie

Ben je op zoek naar een Zwift spinningfiets? Dan zal het nodig zijn om veel onderzoek te doen. Er zijn namelijk heel wat apparaten beschikbaar, elk met hun sterke en minder sterke kanten.

We hopen dat dit artikel je op weg helpt. Check voor je aankoop goed de specificaties op de aankooppagina.

Soms kan er namelijk wel eens iets kleins wijzigen bij de apparaten. We wensen je nog veel succes met je zoektocht en alvast veel plezier met je mogelijke aankoop.




Veelgestelde vragen

Wat kost een spinningfiets met Zwift?

Een spinfiets met Zwift kost doorgaans wat meer dan eentje zonder. De prijzen beginnen vanaf zo’n 400 euro en lopen vervolgens op tot 1500 euro en meer.

Zijn er andere spinning apps?

Ja, naast Zwift zijn er ook andere spinning apps. Van de alternatieven zijn Kinomap en Cyclemasters het meest bekend






Lees ook:

Spinningfietsen met beeldscherm

Afvallen met spinning


Plaats een reactie